Řezník – uzenář

Jsi masožravec? Máš rád vůni uzeného? Jako Řezník – uzenář budeš mít k masu blízko.

Kód oboru: 29-56-H/01

Co tě naučíme?

  • Zpracovávat jateční zvířata, drůbež i ryby
  • Vyrábět masné výrobky
  • Provádět kontrolu při úpravě masa
  • Zacházet s potřebným technickým vybavením

Podrobnosti o studiu

  • Studium trvá tři roky a je ukončené státní závěrečnou zkouškou
  • Všichni žáci oboru Řezník – uzenář studují anglický jazyk
  • Důraz je kladen na odbornou slovní zásobu

Pusť si naše video

 

Ukončení studia

Po ukončení studia obdržíš

  • vysvědčení o závěrečné zkoušce
  • výuční list
  • certifikát o jednotné závěrečné zkoušce platný v zemích EU

Jako absolvent zvládneš

  • vykonávat povolání řezníka – uzenáře
  • pracovat se v masném průmyslu i obchodě
  • kontrolovat kvalitu použitých surovin

Chceš se dozvědět víc? Podívej se na podmínky Přijímacího řízení

Fotografie z praxe – Obor Řezník – uzenář